Vrijwilligers gezocht voor project trage wegen : stad Geel werkt samen met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete aan de opmaak van een herwaarderingsplan voor de trage wegen in Geel. Om dit te realiseren moeten alle trage wegen in kaart gebracht worden. Stad Geel zoekt vrijwilligers voor dit inventarisatiewerk.

Op zaterdag 12 december om 10u en zaterdag 19 december om 14u organiseert de stad twee identieke vormingswandelingen over 'inventariseren van trage wegen' Tijdens een verassende wandeling van ongeveer 4km krijg je meer informatie over het project en de taken van vrijwilligers. Wil je graag meewerken? Neem contact op met Hanne Govaers, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, via 014 85 25 14 of hanne.govaers@rlkgn.be.

Verkeersmaatregelen tijdens kerstmarkt

Tijdens het weekend van 12 en 13 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats op de Markt. Het ganse weekend speelt op de Havermarkt de kerstmusical 'De magische kerstbal'. Vanaf 2 december tot en met 16 december staat op de Havermarkt een verwarmde tent. Tijdens deze periode geldt een (gedeeltelijk) parkeerverbod op de Havermarkt. Tijdens de kerstmarkt is geen verkeer mogelijk in de volgende straten of gedeelten van straten: Markt en Kameinestraat. Op dinsdag 15 december 2015, telkens vanaf 06.00 uur, tot na het beëindigen van de dinsdagmarkt, omstreeks 14.00 uur, geldt een parkeerverbod in de volgende straten of gedeelten van straten: Lebonstraat, op het gedeelte begrepen tussen Patronaatstraat en Stationsstraat ; Havermarkt, op het gedeelte begrepen tussen Patronaatstraat en Markt ; Markt, op het gedeelte begrepen tussen Nieuwstraat en Havermarkt; parking naast Palingstraat.

Leeskasteel in de bib: Wintervertellingen

Op zaterdag 19 december kan je in de bib komen luisteren naar wintervertellingen in samenwerking met de academies muziek, beeldende kunst en woord. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom. Deelnemen is gratis. Het leeskasteel start om 10u30.

Lokaal Bestuur past dienstverlening aan

Het lokaal bestuur start op 1 januari 2016 met een vernieuwde dienstverlening. Centraal staat een optimale bereikbaarheid voor de burger. Ruimere openingsuren van de stedelijke gebouwen en de mogelijkheid om in het stadhuis en sociaal huis een afspraak te maken, zijn de meest opvallende nieuwigheden. Ook de elektronische dienstverlening krijgt meer aandacht.

Het stadhuis en sociaal huis zullen vanaf 1 januari 2016 open zijn van 9 tot 12.30u. Je hoeft dan geen afspraak te maken. In de namiddag moet je voor de meeste producten een afspraak maken. Voor heel wat zaken hoef je trouwens niet eens persoonlijk langs te komen. Ben je verhuisd en wil je een adreswijziging aangeven? Surf eerst naar www.geel.be en na enkele klikken op je muisknop krijg je een digitaal formulier dat je zelf kan invullen.

Ook de andere stedelijke gebouwen krijgen andere openingsuren. Plan je in 2016 een bezoekje aan de bib of het Gasthuismuseum? Wil je gaan zwemmen of bij de dienst Toerisme binnenspringen? Check dan eerst even op www.geel.be de nieuwe openingsuren.

Promotaks blaast nieuw leven in Geels handelscentrum

De stad Geel wil volop inzetten op een kernversterkend beleid. Omdat een bruisend stadscentrum grotendeels afhankelijk is van de aanwezige handelszaken en horeca, worden er enkele initiatieven opgestart om de aantrekkelijkheid van het Geelse stadscentrum te verbeteren.

Niet enkel op vlak van marketing en communicatie werden er al stappen gezet, ook de aanstelling van de centrummanager moet zorgen voor meer animo in de stadskern.

Om voldoende werkingsbudget voorhanden te hebben, wordt de promotaks ingevoerd. Deze komt ter vervanging van de huidige bijdrage die door de vzw Geel Centrum werd geïnd. Het werkgebied, dat in het verleden beperkt bleef tot de Nieuwstraat, Stationsstraat, Pas en Markt, wordt nu uitgebreid met de omliggende straten. De handelszaken in deze nieuwe promozone zullen voortaan ook betrokken worden bij de activiteiten en plukken mee de vruchten van deze nieuwe werkwijze.